VILL DU HA EN DROTTNINGUTBILDNING

Kronprinsessan Victorias studier på Uppsala universitet: Här kommer en översikt av hennes akademiska prestationer

Kronprinsessan Victoria har en imponerande akademisk bakgrund. Efter att ha tagit studenten 1996 fortsatte hon sina studier vid Uppsala universitet där hon läste freds- och konfliktkunskap. Hon avlade sin filosofie kandidatexamen våren 2009 med freds- och konfliktkunskap som huvudämne vid Uppsala universitet.

Närheten av denna byggnad studerade kronprinsessan konflikthantering. Jag vet dock inte om hon gjorde högskoleprovet då jag tror att oavsett betyg så får hon komma in på vilken utbildning hon vill.

Hon bodde under sin studietid på Uppsala slott och jag har besökt hennes rum dvs fått se dörren in till hennes rum.

Fortsätter du denna väg så kommer du till Uppsala slott.

Under sin tid vid Uppsala universitet utvecklade Kronprinsessan en passion för freds- och konfliktlösning. Hon har sedan dess varit en stark förespråkare för fredliga lösningar på konflikter runt om i världen. Hennes akademiska bakgrund har också gett henne en djup förståelse för internationella relationer och politik.

Vill du också studera samma ämnen som Victoria studerade och är osäker på om du har betyg som är höga nog för utbildningen. Tänk då på att du kan gå en onlinekurs som heter högskoleprovkursen för att verkligen bemästra högskoleprovet med galant betyg.

Bakgrund till Kronprinsessan Victorias Studier

Victoria började sin utbildning vid Uppsala universitet 1996. Hon studerade statsvetenskap, nationalekonomi, historia och franska.

Under sin tid vid Uppsala universitet var Kronprinsessan Victoria aktiv i studentlivet. Hon deltog i en mängd olika evenemang och engagerade sig i studentorganisationer. Tänk så kul om du också kunde engagera dig i organisationer under din univeristetstid, men först måste du göra högskoleprovet. För att klara av högskoleprovet rekommenderas högskoleprovkursen som hpguiden erbjuder online.

Kronprinsessan Victoria avslutade sina studier vid Uppsala universitet 2000 med en kandidatexamen i statsvetenskap. Efter examen fortsatte hon sina studier vid andra universitet runt om i världen inklusive Yale University i USA och Sciences Po i Frankrike.

Val av Uppsala Universitet

Kronprinsessan Victoria valde att studera vid Uppsala universitet för att fördjupa sina kunskaper inom freds- och konfliktkunskap. Universitetet är känt för sin höga utbildningsstandard och har en lång tradition av att utbilda studenter inom olika områden.

För att bli antagen till Uppsala universitet krävs det att man uppfyller vissa grundkrav. Dessa inkluderar att man har fullständiga betyg från gymnasiet eller motsvarande samt att man har godkända resultat på högskoleprovet eller liknande prov. För vissa utbildningar krävs det även att man har läst vissa kurser på gymnasiet. Åter så blir det enklast för dig om du går högskoleprovkursen så slipper du halka efter.

Efter att man har uppfyllt grundkraven kan man söka till de olika utbildningarna vid Uppsala universitet. Antagningsprocessen sker vanligtvis genom ett urval baserat på betyg och provresultat. För vissa utbildningar krävs det även att man lämnar in en ansökningsuppgift eller intervjuas innan man blir antagen.

Du gillar kanske också...

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *